Pop-up galerie tijdens Pasen

Tijdens de paasdagen is er een pop-up galerie in de Ontmoetingskerk. Je kunt er mixed media kunst bekijken gemaakt door onze eigen kerkleden, 

van jong tot oud en van ervaren tot onervaren.

Wanneer maken we dit?

De mixed media kunstwerken worden in de weken vóór Pasen gemaakt. Er zijn drie momenten waarop er in de kerk ‘gewerkt’ wordt. 


  • woensdag 6 april van 14.00 - 16.30 uur
  • donderdag 7 april van 14.00 - 16.30 uur
  • zaterdag 9 april van 19.00 - 21.30 uur

Je kunt je t/m 3 april aanmelden voor een van deze momenten via vormingentoerusting@ontmoetingskerkgouda.nl. Een eigen bijdrage voor het maken van een mixed media stuk is fijn, richtlijn €10,-


Thema: Pasen

Het thema van de kunst in de pop-up galerie is Pasen. Als je een kunstwerk komt maken kun je aan de slag gaan met de lijdensweg, personages en locaties uit het paasverhaal, met verlossing, een kraaiende haan, een kus op de wang, een leeg graf… en zo meer.
Zo gaan we te werk

Je maakt een tekening op een groot canvasdoek, dit mag realistisch maar kan ook abstract. Vervolgens ‘kleur’ je deze in met acrylverf en stukken krant en tijdschrift snippers. Sommige lijnen of vlakken geef je accent met een stukje draad of stof.

Al het benodigde materiaal is aanwezig, ook inspiratiemateriaal. Misschien heb je vooraf al een idee, maar het kan ook zijn dat je het op dat moment nog moet zoeken. We zorgen dat je ideeën kunt opdoen middels voorbeeldplaten en mooie teksten en liederen.


Enthousiast geworden?

Voor aanmelden en vragen kun je ons mailen: vormingentoerusting@ontmoetingskerkgouda.nl

 

Hartelijke groet,

Hilmar Pot en Marrit van Luxemburg