Werkgroep Vorming en Toerusting

 

Logo  V&T activiteiten seizoen 2020-2021

 

 

OPEN KERK

Open Kerk

Op vrijdagmorgen is het Stiltecentrum in de Ontmoetingskerk open voor een stil moment, het aansteken van een kaarsje. De kerk  is van 11.00 tot 13.00 open. Buiten het Stiltecentrum is er gelegenheid voor een praatje en een kopje koffie. Om 12 uur kun je ook aanschuiven bij de  lunch. Je bent van harte welkom!

Wil je thuis ook een  stiltemoment creëren? Dat kan bijvoorbeeld via  www.dagelijkswoord.nl  of www.gewijderuimte.org.

Gedurende de schoolvakanties is er geen Open kerk.

MEDITATIEBIJEENKOMSTEN

Mediteren

Op de eerste maandagavond  van de maand (zie agenda) komen we bij elkaar in de Ontmoetingskerk voor een meditatie. Meditatie kun je zien als een manier om tot rust te komen, tot verstilling in Gods nabijheid. En te ontdekken, wat er dan gebeurt. We richten onze aandacht tijdens de meditatie bijv. op een Bijbeltekst, op een lied of op een schilderij.

Vanaf 19.45 uur is er inloop en ruimte om elkaar in rustige sfeer te ontmoeten. Om 20.00 uur start de meditatie. Afhankelijk van de vorm, die gekozen wordt duurt die tot ongeveer 20.45 uur.

Om uiterlijk 21.00 uur sluiten we af.
 

Ook als je nooit eerder bent geweest, kun je gerust een keer aansluiten. De groep is blij dit na 4 maanden weer op te kunnen pakken, op de eerste maandag van de maand. Alle regels van het RIVM zullen in acht genomen worden. Als u gezond bent, bent u van harte welkom. Maar zoals steeds geldt ook hier: als u verkoudheidsklachten hebt of verlies van geur en of smaak, blijf alstublieft thuis!

Meer informatie over deze avond bij Marrit van Luxemburg of Joost Slager.

 

Activiteiten uit de afgelopen jaren